Sokat váratott magára a jó idő, de most, hogy megérkezett, mindenki szeretné belevetni magát, és kihozni belőle a maximumot. Másra sem vágyhatunk jobban, mint hogy végre élvezhessük a szabadságot, és a családunkkal vagy barátainkkal grillezzünk a kertben.
Ha valaki nem rendelkezik saját zöld területtel, akkor sem szabad elkeseredni! Számos olyan hely létezik, amit kibérelhetsz, és szeretteiddel együtt töltheted az időt.
Ilyen például a Római parton található Két Rombusz
A neve két romos buszt takar, amivel elsőként találkozunk, ha belépünk a hatalmas kertbe. Lángost, hamburgert palacsintát ugyan vásárolhatunk, de ha igazán jót akarunk, akkor élünk a hely adta lehetőséggel, és lefoglaljuk a megannyi tűzrakóhely egyikét, melyek körül asztalok, padok vannak elhelyezve, a Duna szomszédságában, kellemes, zöld környezetben. Nagyobb társasággal is bátran nekivághatunk, a grillező vagy bográcsozó helyet, a szükséges fával együtt biztosítják, minden mást vihetsz te, és kedvedre süthetsz, főzhetsz. Bérleti díj nincs, azonban italt nem lehet bevinni, azt a helyszínen kell megvásárolni.
Mi kerüljön vidám nyári papírtányérokra és papírpoharakba?
A mézes-barbecue szószos csirkeszárnyakkal nem lőhetsz mellé, ha így készíted, mindenki imádni fogja!
Mézes-barbecue szószos csirkeszárnyak
Hozzávalók: 10 db csirkesszárny, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 1/2 tk fehér bors, 2 ek citromlé, 3 ek barbecue szósz, 2 tk chili (vagy paradicsompüré), 2 ek méz
Elkészítés: A hozzávalókból készítsük el a pácot a csirkéhez. Pácoljuk be a csirkét és hagyjuk egy éjszakára a hűtőbe. Tegyük a szárnyakat forró grillrácsra, és süssük legalább 15 percig, amíg aranybarna lesz. A maradék páclével ne feledjük el időközben meglocsolni. Tálaljuk forrón, friss, házi készítésű hasábburgonyával vagy uborkából, salátából és káposztából készült salátaágyra helyezve.
Sex on the beach - a nyár íze a pohardban (alkoholos és alkoholmentes verzióban is)
Alkoholmentes
Hozzávalók: 1 dl narancslé, 1 dl őszibaracklé, 1dl feketeribizlilé, jég
Elkészítés: tegyünk jégkockákat a pohárba, töltsük rá a narancslevet,majd az őszibaracklevet, végül pedig lassan engedjük rá a feketeribizlilevet.
Alkoholos (18 éven felülieknek)
Hozzávalók: 4 cl vodka, 2cl őszibaracklikőr, 4 cl narancslé, 4 cl áfonyalé, jég
Elkészítés: tegyünk jégkockákat a pohárba, töltsük rá a narancslevet, majd adjuk hozzá a likőrt és a vodkát, végül pedig óvatosan engedjük rá az áfonyalevet. Friss gyümölcsökkel díszítsük!